06-17018907 karin@brain-date.nl

Terwijl ik naar buiten kijk, vanuit mijn nieuwe kantoor(!), realiseer ik me dat sommig gedrag dat ik vertoon redelijk makkelijk te veranderen is, terwijl ander gedrag zo diep geworteld is, dat veranderen bijna onmogelijk lijkt. En dat terwijl ik, volgens anderen, en ook wel volgens mijzelf, heel goed ben in veranderen.

Veranderen is zo’n ruim begrip, dat iedereen wel iets bakt van veranderen. Maar als het om kernzaken gaat, zoals gezonder eten, meer bewegen, meer delen met anderen, minder oordelen, enz, is het een ander verhaal.

De reden dat ik hierover schrijf, is dat ik wederom moet leren hoe ik ook alweer WordPress moet gebruiken, en alle aanverwante zaken moet bestuderen. Want, natuurlijk is het goed om je website te onderhouden, om regelmatig te updaten, blogs te schrijven en de agenda bij te houden. En ik weet dat het goed is om dat te doen, omdat je meer ‘conversie’ krijgt daarmee. Maar het komt niet vanzelf. Zo’n 2 jaar geleden zaten we in de corona crisis, en werd het normaal om online te werken. Dit moest ook via de website worden gemeld, dus 2 jaar geleden heb ik voor het laatst mezelf verdiept hierin. En nu,…alles weer vergeten, dus weer helemaal over nieuw erin duiken.

Met deze kennis is natuurlijk de vraag: ‘hou ik het vol om nu wel de boel bij te houden, en regelmatig hiermee bezig te zijn?’ Ik weet het niet. We gaan het zien. Ik weet wel dat er veel andere dingen zijn die ik veel leuker vind om te doen, zoals lezen, buiten zijn, basgitaar spelen, film kijken. Maar tijd investeren in de website is goed voor mijn bedrijf, de omzet van het bedrijf, de zichtbaarheid van het bedrijf. En dus is tijd daarin investeren goed voor mij.

Ervaring leert dat we niet automatisch omschakelen van gedrag dat slecht is voor ons, naar gedrag dat goed is voor ons. Daar is wel iets voor nodig. Bijvoorbeeld, meer bewegen, is goed voor je, maar je houdt er niet van. Toch zie je mensen meer in beweging komen, als ze net een waarschuwing hebben gehad van hun lichaam, zoals hartkloppingen, een weegschaal die doorslaat, een relatie die uitgaat.

Alleen, de redenen om gezond gedrag te gaan vertonen, beklijven heel vaak niet. Zodra de reden, waarom we zijn begonnen met het gezonde gedrag, we hebben een nieuwe relatie, we krijgen medicijnen voor ons hart, een nieuwe weegschaal, verdwijnt, kabbelt het gezonde gedrag ook weer een beetje af, en zakken we weer terug, op onze favoriete stoel, met een lekkere zak chips of drop.

En toch, tegen beter weten in, neem ik me op dit moment, 21 september 2022, weer voor, om iedere week zeker 1 uur me met de website bezig te houden. Concrete opdracht. Duidelijke afbakening, van 1 uur per week. Als het goed is, kunnen jullie dus vaker iets lezen hier. Misschien wel ad nauseam. Als het lukt, dan is het een geslaagd experiment. het 1e uur is in ieder geval gelukt, vandaag! Ik hou jullie op de hoogte, als ik het volhoud. 😉

Share This